Patru Dacii si un Oltcit participa la Concursul de Eleganta Sinaia 2015

Concursul de Eleganta de la Sinaia, poate cel mai asteptat eveniment din calendarul Retromobil Club Romania, va avea loc in acest an in data de 27 iunie. Avem patru Dacii carora le vom tine pumnii, doua dintre ele la categoria Fabricat in Romania, si alte doua la Automobile de Competitie.

Alaturi de acestea, alte 25 de masini din diferite marci participa la celelalte cinci categorii ale concursului: Antebelice Cabriolet, Antebelice Sedan, Postbelice Cabriolet, Postbelice Coupe si Postbelice Sedan.

La Concursul de Eleganta de la Sinaia, desfasurat pe Domeniul Regal Peles, la grupa Fabricat in Romania, s-au inscris:

  • DACIA 1100 din 1969 aflata in posesia lui Ioan Vlad
  • DACIA 1300 din 1973 condusa de Iosif Weisz
  • OLTCIT Club din 1982 detinut de Adrian Honoriu Ghizdavu

Alte doua automobile Dacia intra in concurs la grupa Automobile de Competitie, la care vor avea concurenta serioasa: un ALFA ROMEO Giulia 1600 Sprint Speciale si un PORSCHE 911 Carrera. Le uram succes masinilor romanesti:

 Concursul de Eleganta de la Sinaia organizat de Retromobil Club Romania este un eveniment international, inclus in calendarul FIVA.

AFIS CES 2015

Pentru mai multe informatii, redam comunicatul Retromobil Club Romania.

Retromobil Club Romania (R.C.R.), sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al Romaniei, cu sprijinul Primariei Sinaia si al Muzeului National Peles, organizeaza sambata 27 iunie 2015 editia a V-a a Concursului de Eleganta Sinaia. Automobilele participante vor fi expuse pe domeniul Regal Peles in intervalul 10.00-18.00. Incepand cu ora 11.00 cele 29 de automobile inscrise in concurs vor defila prin fata juriului prin curtea interioara a Castelului Peles, iar de la ora 18.00 pe Bulevardul Carol I. Incepand cu ora 19.00 in fata Cazinoului Sinaia va avea loc festivitatea de premiere.

Pe langa cel mai important premiu, ”Best of Show”, acordat de juriul international al concursului si celelalte premii speciale si pe grupe, va fi decernat prin votul spectatorilor ”Premiul publicului”.

La eveniment si-au anuntat participarea numeroase personalitati ASR Principele Radu, membru de onoare al R.C.R., presedintele senatului dl. Calin Popescu Tariceanu – membru fondator al R.C.R., dl. Mihail Ion Gorgoi, Directorul General al Muzeului National Peles, dar si primarul orasului Sinaia dl. Vlad Oprea.

,,Pentru Sinaia, acest eveniment reprezinta incununarea a peste o suta de ani de traditie automobilistica. De patru ani, Concursul de Eleganta, strange in jurul sau o comunitate de pasionati, oameni pentru care automobilele de epoca sunt opere de arta care trebuie privite si tratate ca atare. De la an la an, publicul s-a inmultit iar aprecierile la adresa acestui eveniment au devenit din ce in ce mai numeroase. Ii felicit pe organizatori si sper ca, si anul acesta, evenimentul sa adune publicul numeros si elegant pe care il merita,” a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

,,Pentru Muzeul National Peles este o onoare sa sprijine o astfel de manifestare de prestigiu, organizata de Retromobil Club Romania, activitate la care vor participa numeroase personalitati. Multumim organizatorilor pentru eforturile depuse si ii asteptam pe turisti sa vizioneze frumoasele automobile de epoca expuse in zona Castelelor Peles si Pelisor,” a spus Mihail Ion Gorgoi, Directorul General al Muzeului National Peles.

,,Din cele 38 de evenimente organizate anul acesta de Retromobil Club Romania, Concursul de Eleganta Sinaia este cel mai important. Desi acumulam experienta de la o editie la alta emotiile sunt de fiecare data foarte mari. Ne bucuram ca si anul acesta am reusit saavem in concurs un numar important de automobile istorice de exceptie. Multumim Casei Regale a Romaniei pentru patronaj, Primariei Sinaia si Muzeului National Peles pentru gazduire si sprijin precum si sponsorilor, participantilor si nu in ultimul rand publicului pe care-l asteptam in numar cat mai mare la Sinaia in 27 iunie,” a spus Bogdan Coconoiu, Presedintele Retromobil Club Romania.

Prezentatorii concursului, dl Alexandru Bindea, actor al Teatrului National din Bucuresti, membru R.C.R., si dl. Alexandru Seremet, PR BMW Romania, au pregatit pentru public ample prezentari ale automobilelor participante.
Afisul concursului a fost realizat de pictorul Adrian Mitu, fiecare participant urmand a primi cate un tablou cu masina inscrisa in concurs.

La editia din acest an a concursului participa in premiera la Sinaia marcile Oldsmobile Curved Dash (1904 – cel mai vechi automobil participant), Maxwell (1908), Kaizer Darrin (1954), Cord 812 (1937), Ferrari 328 GT (1984), DeSotto Custom Coupe (1947) si Messerschmitt KR 200 (1957). Lista completa de masini participante, Regulamentul concursului, componenta Juriului si a Comitetului de organizare pot fi consultate pe site-ul R.C.R. (www.retromobil.ro)

Organizat de Automobil Clubul Roman Regal (A.C.R.R.) in anii 1934 si 1934 evenimentul fost reluat de Retromobil Club Romania din 2011 fiind dedicat exclusiv vehiculelor istorice. Evenimentul se bucura de participare internationala fiind inclus in calendarul F.I.V.A. (www.fiva.org)

Parteneri organizatorici
Primaria Sinaia, Muzeul National Peles, Hotel Palace, Cazinoul Sinaia

Sponsorii si partenerii concursului
Alliantz Tiriac – Sponsor principal R.C.R, Bancpost, BMW Romania, Kala, Tissot, Motul, Oldtimer Studio, Kaliakria Black Sea Resort, Game World, Bergenbier, Rulota cu flori, Grandprix Original, Socomec

Parteneri media
Auto Motor si Sport, oldtimer.ro , Motor Classic Magazin, automobilia.ro , Auto PRO, www.4tuning.ro, pasiunea.eu”