Peste 50 de Dacii, numai una si una, in Piata Sfatului din Brasov

Vremea, capricioasa si in acest an, a fost trecuta cu vederea de proprietarii automobilelor istorice, dar si de cei care au venit sa vada expozitia auto. In Piata Sfatului din Brasov s-au adunat, la Intalnirea Dacia Clasic, peste 50 de masini romanesti de colectie, cu varste de pana la 47 de ani. Au fost in special Dacii 1300, dar s-au vazut si cateva “sutici” si alte cateva automobile deosebite:

  • Dacia 1300 cu seria 00002, restaurata de Danut Crainiciuc. A gasit masina in 2013, cand era o rabla pe GPL pregatita pentru REMAT.

dacia sv

  • Dacia Taxi Columbia, ingrijita de Radu Albei, face parte dintr-un lot de 500 de masini refuzate la export.
  • Dacia 10, sigla sub care s-a vandut, la export, Aro 10. Pentru proprietarul ei, Dan Becheanu, masina este implinirea unui vis din copilarie.
  • Renault 12 TL, cu volan pe dreapta, adus si de aceasta data pe platforma tocmai din Marea Britanie. Proprietarul masinii, celebrul violonist Remus Azoitei, nu rateaza nicio intalnire a daciotilor.
  • Dragos Nagy a venit si el de la mare distanta pentru eveniment. Vineri seara, la 21:30, la finalul programului serviciului sau din Viena, s-a urcat in masina sa, un Renault 12, si a pornit spre Brasov. Sambata dimineata, a fost printre primii ajunsi in Piata Sfatului.

masinistulFoto: Masinistul

In parcarea motelului Timisul de Jos a fost si cea mai frumoasa Dacia Nova din Romania, alintata “Scufita Rosie”. Este o masina din 1998, cu putin peste 1000 km la bord. Ca sa-i pastreze kilometrajul, proprietarul ei, bucuresteanul Razvan Corneliu Vilt, a adus-o la Brasov pe platforma! “Scufita Rosie” va fi, probabil, cea mai frumoasa masina autohtona care va fi inscrisa in Retromobil in 2028.

cvdFoto: Masinistul

Fiecare participant a primit un afis, o diploma si o placheta cu evenimentul, plus multe alte surprize!

dacia clasic2

Dupa expozitia din Piata Sfatului, masinile s-au reintors in parcarea motelului Timisul de Jos, unde au avut loc activitati si consursuri.

Clubul de pictura pentru copii (si adulti):

break

Concurs de cultura generala, castigat de Roby Rapcea, Danut Crainiciuc si Alex Barbu.

Concurs tehnico-tactic, castigat de Danut Crainiciuc

danut

Anul acesta, la eveniment am avut si o tombola, la care au participat toate masinile prezente in parcarea motelului! Unul dintre premii a ajuns la Theo Ionescu de la Ploiesti.

premiu

Cel mai tanar participant la eveniment are doar trei luni. David Popescu este deja membru Retromobil Club Romania de o luna si jumatate. Micutul a fost adus de la Constanta, de parintii lui, pentru Intalnirea Dacia Clasic.

 

Le multumim jurnalistilor care au participat la eveniment!

Anul acesta, alaturi de noi au fost sponsorii: Allianz-Tiriac, 9695, Auto Gabriel Focsani si DJ Alin.

Multumim pentru fotografii, Gabriel Auras, C&A Photography Products! Mai multe imagini si video de la eveniment, in zilele urmatoare.

dacia clasic

Multumim tuturor si ne vedem in 2017!