“Fabricat in Romania”, pe 23 august in Bucuresti, Cluj, Baia Mare si Suceava

Retromobil va invita pe 23 august la “Fabricat in Romania”, eveniment care isi propune sa reuneasca modele de masini, autoutilitare, camioane si motociclete produse in tara noastra. Aceasta a treia editie a evenimentului isi propune sa traga un semnal de alarma si sa faca un apel la salvarea unor masini romanesti pe cale de disparitie.

Retromobil a solicitat Registrul Auto Roman sa schimbe legislatia de atestare a masinilor ca vehicul istoric si sa o armonizez cu cea europeana. Se doreste ca legea sa permita atestarea unei masini daca aceasta are 30 de ani vechime, si nu daca au 30 de ani de la oprirea productiei modelului respectiv.

Daca legea nu va fi modificata rapid in «30 de ani vechime» , in lipsa oricaror date certe in ceea ce priveste perioada de fabricatie, Oltcit Club, Dacia Sport, Roman, DAC, Dacia 500, Dacia 1310 Seria II si modelele optzeciste din seriile ARO 10 si 24 nu au nicio sansa sa supravietuiasca”, spune Bogdan Coconoiu intr-un comunicat de presa.

Informatii si inscrieri : secretariat@retromobil.ro

fabricat

Detaliile evenimentului “Fabricat in Romania”, conform site-ului Retromobil:

“RETROMOBIL CLUB ROMANIA organizeaza sambata 23 august a III-a editie a expozitiei FABRICAT IN ROMANIA. Evenimentul isi propune sa reuneasca automobile , autoutiliare, camioane, motociclete si motorete de fabricatie romaneasca. Alaturi de vehiculele istorice romanesti vor fi expuse si modelele care inca nu indeplinesc conditia de vechime pentru a capata acest statut, ca un semnal de alarma asupra disparitiei accelerate a acestora. Recent R.C.R. a transmis Registrului Auto Roman o noua solicitare de alinierea a legislatiei romanesti la cea europeana, in sensul definirii vehiculelor istorice la 30 de ani vechime

Editia din acest an a expozitiei se va desfasura in premiera in patru orase din tara (Bucuresti, Cluj Napoca, Baia Mare si Suceava) si este dedicata aniversarii a 45 de ani de la lansarea automobilului DACIA 1300.

Organizatorii pregatesc pentru editia din acest an « Fabricat in Romania » cateva momente speciale :

  • prezentarea unui material DACIA 1300 – 45 de ani
  • prezentarea unui material dedicat activitatii proiectantului IMS, ing. Octavian Waszkiewicz, membru de onoare al R.C.R. care ne-a parasit la varsta de 91 de ani
  • prezenta la Cluj Napoca ca invitat de onoare a dlui. Nicolae Coman, conducatorul expeditiei romanesti transafricane realizate cu un automobil de teren ARO M461 C si doua autoutilitare TV 51, autorul jurnalului de calatorie  “De la Atalntic la oceanul Indian”

 

Locatiile in care vor fi organizate expozitiile :

Bucuresti – Platoul circular de la intrarea in Parcul Tineretului (Palatul Copiilor) (18:00-20:00)
Cluj Napoca – Piata Libertatii (10:00-12:00)
Baia Mare – Piata Millenium (10:00-13:00)
Suceava – Iulius Mall (10:00-14:00)