Retro Parada Primaverii 2014. Daciile istorice au iesit si ele la promenada

Bucurestiul si alte 20 de orase din tara au gazduit sambata, 12 aprilie, Retro Parada Primaverii, primul mare eveniment al anului 2014 organizat de Retromobil Club Romania. Posesorii de automobile istorice Dacia au participat si ei la parada. Pe langa masinile fabricate la UAP, vizitatorii au mai admirat vehicule istorice de renume precum Jaguar, Morgan sau Porsche.

In toata tara, la Retro Parada Primaverii, editia cu numarul XV, au participat peste 500 de vehicule istorice. Iubitorii masinilor de epoca au avut ocazia sa admire vehicule istorice fabricate in perioada 1931 – 1983, precum Ford A (1931), Rolls-Royce Corniche (1964), Porsche 356 Cabriolet (1963), Morgan Plus 8 (1962). Proprietarii acestora s-au bucurat sa ofere detalii despre lucrarile de restaurare si despre intretinerea masinilor, in timp ce vizitatorii si-au facut poze cu masinile de colectie

“Ideea Retro Paradei a pornit de la faptul ca avem membri din intreaga tara, extrem de pasionati, care si-au dorit să participe impreuna la cat mai multe evenimente, pentru a se bucura de placerea de a conduce un vehicul istoric. Astfel, or犀利士
ganizam acest show de amploare nationala cu ajutorul filialelor regionale, care stabilesc recorduri de participare de la o editie la alta
“, spune Bogdan Coconoiu, presedintele Retromobil Club Romania.

La Baia Mare, in Centrul Istoric, zeci de masini si-au dat intalnire la ora 10:00. Maramuresenii au adus si cateva Dacii ca scoase din cutie, pe langa “Broscutele” care se bucura de multa faima locala.

La aceeasi ora, la Ploiesti, 26 de colectionari prahoveni si-au dat intalnire in parcarea unui centru comercial din oras. Cei mai curiosi au fost copiii, care au vrut poze cu fiecare masina in parte.

Aceeasi atmosfera si la Timisoara, unde peste 50 de automobile istorice au venit la Retro Parada Primaverii 2014. Le puteti admira in imaginile de mai jos:

Retro Parada Primaverii s-a bucurat de succes si la Targu Mures. Orasul din Ardeal este de altfel pe locul doi pe tara dupa Bucuresti ca numar de masini care au participat la eveniment: 57. “Istorie pe patru roti”, a caracterizat presa locala despre show-ul de la Targu Mures:

In Capitala, primul eveniment important organizat de Retromobil Club Romania a strans peste 90 de posesori de masini istorice. Cei care au venit in Parcul Carol au putut admira masini precum: Cadillac Fleetwood, Porsche 356 Cabriolet, Rolls Royce Silver Cloud III, Pontiac Star Chief sau Willys CJ 2A.

Multumim tuturor celor care au participat la Retro Parada Primaverii si celor care au realizat aceste imagini video!

Pentru viitoarele evenimente Retromobil Club Romania si Dacia Clasic, consultati CALENDARUL.