Intalnirea nationala Dacia Clasic 2015. Va asteptam la Brasov pe 9 mai

Piata Sfatului din Brasov este, si in acest an, locul de desfasurare al Intalnirii nationale Dacia Clasic, evenimentul cel mai important din an pentru sectia Dacia Clasic a Retromobil Club Romania. Ziua cea mare este 9 mai, cand Dacii istorice din toate colturile tarii, dar si din strainatate se vor aduna in centrul Brasovului. Evenimentul este un bun prilej pentru dacioti sa isi prezinte cele mai noi masini restaurate, iar pentru public, o ocazie de a afla povesti nemuritoare despre acest automobil romanesc.

La Brasov sunt asteptate peste 50 de vehicule istorice Dacia. Veti vedea multe modele 1300 si 1100, dar si cateva mai rare, aproape imposibil de vazut pe sosele.

Mai multe nu va spunem deocamdata 🙂 Va lasam sa urmariti un PROMO al evenimentului:

Masina: Dacia 1300, 1972
Sofer cu basca: Domnu’ Bebe
Muzica: “Esti fotogenica” – Aurelian Andreescu (G. Grigoriu)
Secvente cu Dem Radulescu din filmul “B.D. intra in actiune” (1970)

Procedura de inscriere pentru posesorii de Dacii pentru evenimentul din acest an va fi anuntata in perioada urmatoare.

Anul trecut, Intalnirea nationala Dacia Clasic a adunat mii de vizitatori in Piata Sfatului din Brasov. Printre vedete a fost “Tovarasa”, Dacia 2000 destinata cuplului Ceausescu si inaltilor demnitari comunisti. Masina, detinuta de Ovidiu Magureanu, presedintele sectiei Dacia Clasic a Retromobil Club Romania, este din 1981 si are cutie de viteze automata, aer conditionat, geamuri electrice si pilot automat cu comenzi pe volan.

Admirat a fost si Renault-ul 12 cu volan pe dreapta al celebrului violonist Remus Azoitei. Masina a venit tocmai de la Londra, pe platforma, pentru evenimentul de la Brasov.

Dupa parada din Piata Sfatului, daciotii s-au grupat in coloana si au plecat prin oras. Destinatia finala a fost Timisul de Jos, unde au toata lumea a participat la concursuri inedite si a depanat amintiri.

Stiri despre eveniment au aparut in presa din Romania, dar si din 11 tari europene. Le multumim tuturor pentru sustinere!