Papucul de la capatul lumii. Dacia 1304 din Australia

David Cavanagh locuieste in sudul Australiei, aproape de Melbourne. In curtea lui se afla Dacia Papuc cu numarul 2.114 fabricata la Uzina de Autoturisme Pitesti. Este o masina speciala, din 1984, al doilea an in care modelul respectiv a fost produs in tara noastra.

Povestea care mi s-a spus a fost ca in 1984, o companie a importat cateva astfel de masini, poate vreo 12. A mea are placute de identificare in format australian. Am cumparat-o in 1988, cand avea doar 4 ani si nu era intr-o stare prea buna. Pompa de frana era stricata, si erau si alte probleme. Proprietanul nu gasea piese. N-a gasit o pompa de frana pe nicaieri, asa ca a tras-o pe dreapta. Nu stia ca erau piese compatibile de la Renault!“, povestesteste David.

11791731_877890222248112_1625337117_n

Masina lui este o Dacia Pickup 4×4, care are si piese de ARO.

David s-a folosit cat a putut de Dacie, apoi a gasit alte masini, mai fiabile, si a lasat-o intr-o magazine, unde a stat in ultimii zece ani.

Acum, David isi doreste sa-i dea  o noua viata. Doar este un model rar, poate singura Dacie istorica de pe teritoriul Australiei.

cava5

David a inceput sa caute piese pentru a o reconditiona, lucru nu tocmai simplu daca te gandesti ca distanta aeriana dintre Bucuresti si Melbourne este de 15 mii de kilometri.

cava6

Povestea Papucului din Australia, caruia David ii spune “ute”, de la “utility” (n.n. vehicul utilitar) apare si pe forumul Aussie Frogs, unde cineva aminteste si de Shifterossa lui Alex Enache.

Asa arata Dacia lui David in vremurile ei bune. French Connection este numele firmei lui, care se ocupa cu importarea masinilor frantuzesti in Australia. Iar Gordiniul din spate a fost restaurat tot de el:

cave1
David ne-a contactat pe pagina de Facebook Dacia Clasic. Cauta acum piese pentru masina lui:

  • stopuri spate
  • prezoane cu piulite
  • amortizoare fata si spate
  • manerul de la oblonul din spate
  • bielete
  • bucse de bascula
  • bucse de la bara stabilizatoare
  • pivoti

Incercam alaturi de voi sa facem rost de piese si sa i le trimitem! 

Daca ai vreo bucsa care-ti prisoseste, scrie-ne pe secretariat@daciaclasic.ro!