Concursul de Eleganta are loc pe 25 iunie la Sinaia

Concursul de Eleganta Sinaia, un eveniment-spectacol marca Retromobil Club Romania, are loc si in acest an in ultimul weekend din iunie. Show-ul cu automobile istorice a ajuns acum la a VI-a editie si e organizat in colaborare cu Primaria Sinaia si Muzeul National Peles, sub inaltul patronaj al MS Regele Mihai I al Romaniei.

Evenimentul incepe la ora 10, cu expozitia auto care va avea loc pe Domeniul Regal Peles. Printre masinile care vor trece prin fata juriului se afla, in premiera in Romania, o Lagonda 3.0 DHC I din 1953, inscrisa la categoria Postbelice cabriolet. Fanii marcilor germane vor putea vedea un Mercedes 200 din 1970, poreclit “bot de cal”, care va participa la Postbelice Sedan.

Afisul din acest an prezinta automobilul CORD 812 Custom Beverly din 1973, castigatorul premiului “Best of show”, anul trecut:

Afis CES 2016

La editia din acest an va exista, de asemenea, o categorie destinata automobilelor fabricate in Romania, la care vor participa Dacii si Oltcituri. Anul trecut, masinile fabricate la Mioveni si-au adjudecat patru premii.

La ora 17:30 va fi organizata o parada in fata Cazinoului Sinaia. Seara se va incheia cu festivitatea de premiere.

Concursul de Eleganta Sinaia este unul dintre evenimentele auto romanesti cu radacini vechi. Prima sa editie a avut loc in 1934, in organizarea Automobil Clubul Regal Roman.

Editia din acest an e inclusa in calendarul international FIVA si se bucura de spijinul sponsorilor principali Allianz-Tiriac, BMW Romania si Game World.

Mai multe informatii, pe pagina de Facebook a evenimentului.