Cea mai veche Dacie 1300 din Romania, expusa la Brasov. Intalnirea Dacia Clasic 2016, editia a VIII-a

Vechile Dacii, care au marcat istoria auto a tarii si copilaria multora dintre noi, se aduna sambata, 7 mai, in Piata Sfatului din Brasov, cu prilejul Intalnirii Dacia Clasic, un eveniment organizat de Retromobil Club Romania.

Anul acesta vor fi expuse 50 de automobile cu varste de pana la 47 de ani. Ele sunt in stare perfecta de functionare, cu vopseaua stralucitoare si cu motorul ca dupa un proaspat rodaj.

Printre vedetele Intalnirii Dacia Clasic, editia a VIII-a, se numara:

  • Dacia 1300 cu seria 00002.Este cea mai veche Dacie din Romania si are elemente specifice primelor astfel de automobile fabricate la Mioveni”, spune Danut Crainiciuc, restaurator si proprietar. A gasit masina in 2013 si a transformat-o dintr-o rabla pe GPL pregatita pentru REMAT, intr-o masina de parada.

Dacia 00002

  • Dacia 10. Sub aceasta sigla a fost vandut, la export, Aro 10. “Masina e din primele tipuri. Mi-am dorit-o pentru ca vazusem una asemanatoare pe strada, cand eram mic. Multa vreme m-am imaginat la volanul ei cand voi implini 18 ani si voi avea permis”, spune proprietarul, Dan Becheanu.
  • Renault 12 TL, cu volan pe dreapta. Un frate al Daciei 1300 vine tocmai din Marea Britanie, pe platforma, pentru evenimentul de la Brasov. Proprietar este celebrul violonist roman Remus Azoitei, stabilit la Londra. Masina a fost declarata “cel mai frumos Renault 12 din Marea Britanie”.

Cele mai multe automobile de la Intalnirea Dacia Clasic sunt Dacii 1300, model care a inceput sa se fabrice in Romania din 1969. Berlina cu 4 usi, 54 de cai putere si tractiune pe puntea fata era un automobil modern in Europa anilor 1970. Dacia 1300 a fost produsa la Mioveni pana in 1981 si este un simbol puternic al istoriei auto a tarii.

In centrul Brasovului vor fi expuse si sutici, asa cum sunt alintate de proprietari Daciile 1100, fabricate in Romania intre 1968 si 1971. Pe portie Uzinei de Autoturisme Pitesti au iesit doar 40.000 de sutici si aproape toate au ajuns la REMAT. Cateva sunt la fel de frumoase ca in tinerete si vin la Brasov.

Editia 2015

Programul intalnirii

Punctul de intalnire pentru proprietarii de Dacii este parcarea Motelului Timisul de Jos, ca in fiecare an. La ora 10:00, automobilele vor pleca in coloana spre Piata Sfatului. Ele vor fi expuse pana la ora 13:30, timp in care puteti sta de vorba cu proprietarii, afla ce presupune o restaurare auto si cum ajunge o Dacie vehicul istoric, cu atestat Retromobil.

La ora 16:00, proprietarii masinilor se vor aduna, din nou, in parcarea Motelului Timisul de Jos, pentru concursuri menite sa le testeze calitatile de buni soferi de Dacii. Tot atunci va fi si o tombola.

 

Intalnirea Dacia Clasic este organizata de Retromobil Club Romania. Sectia Dacia Clasic a R.C.R. are drept scop salvarea cat mai multor automobile produse in tara noastra. Proprietarii lor au ales sa le curete de rugina si sa le dea o noua viata, in loc sa le lase sa ajunga la REMAT.

Evenimentul din acest an poate fi realizat datorita sponsorilor sectiei Dacia Clasic: Allianz-Tiriac, 9695, Auto Gabriel Focsani si DJ Alin. Multumim.

afis

Daca aveti nevoie de comunicat de presa cu diacritice sau de fotografii la rezolutie mare, ne puteti scrie la adresa: secretariat@daciaclasic.ro