Daciotii se pregatesc sa plece spre Polonia

Joi dimineata, mai multi membri ai sectiei Dacia Clasic a Retromobil Club Romania vor pleca spre Polonia, pentru a-i vizita pe cei din clubul “Drum bun” — cativa polonezi, mari iubitori ai masinilor noastre istorice, care asculta muzica romaneasca si stiu si cuvinte in limba noastra.

Ei sunt prieteni de ani buni cu daciotii din Satu Mare, oras pe care l-au vizitat in repetate randuri. Acum, a venit randul nostru sa le intoarcem vizita, lucru care se va intampla in perioada 3-6 septembrie.

Pe grupul de Facebook al evenimentului a aparut programul intalnirii.

Mai multe despre prietenia daciota romano-poloneza, intr-un reportaj semnat de Alin Ionescu pentru Auto Bild:

Seduși de frumusețile României, polonezii veneau frecvent în excursii pe șoselele patriei noastre, vizitând și admirând locurile pe care noi am uitat să le prețuim. Clubul pasionaților de Dacii din Cracovia exista deja, doar că nu avea un nume oficial. Pe măsură ce au vizitat mai multe oraşe din țara noastră, polonezilor le-au rămas în minte pancartele cu urarea „Drum Bun!”, care marchează ieșirea din localitate. Așa s-a înființat clubul Drum Bun Polonia, care numără în prezent aproximativ 50 de membri, implicați activ în organizarea de evenimente culturale, atât pe plan local, cât și internaționale. Majoritatea conduc modele Dacia, însă pasiunea pentru mașinile românești i-a împins pe unii să achiziționeze un Aro și un Oltcit.

drum bun