Povestea Daciei mele – Iustin Stafie

Primul cuvant rostit de Iustin Stafie n-a fost mama, ci “eti”, un fel de “uite”, nume pe care il poarta cu mandrie Dacia sa 1300, care este in familie de la primii kilometri.

Povestea Daciei lui Iustin a fost premiata la Intalnirea Nationala Dacia Clasic, care a avut loc la Brasov, pe 9 mai 2015, de catre sponsorul Retromobil Club Romania, Allianz-Tiriac.

DSC_0043

Iustin povesteste:

“In toamna anului 1973, bunicul meu ridica de la IDMS Bacau Dacia 1300 proaspat castigata la CEC. 19 ani mai tarziu, acea Dacie ma aducea acasa de la maternitate. Combinatia de litere de la numar, ETY, care i-a devenit si porecla nu este aleatorie, ci reprezinta primul cuvant pe care l-am rostit pe lumea asta „Uite!”, al carui echivalent in dialectul modovenesc ar fi „ETI!”.

Se spune ca lucrurile simple aduc fericirea si, pentru mine, asa e. La ora actuala, aceasta masina, prin simpla ei prezenta reuseste sa faca ceva ce putine lucruri pot : sa-mi aduca un zambet sincer pe fata.

DSC_5172

Fiind in familie de atatia ani, este masina cu care am copilarit. De-a lungul timpului a fost partasa la multe momente frumoase din viata mea, devenite acum amintiri. Ea a fost masina cu care mergeam la iarba verde, sau in vizita la rude, cu ea venea bunicu’ si ma lua de la gradinita, pe ea am exersat in poligon si tot ea a fost prima masina pe care am condus-o dupa ce am luat carnetul.

Intr-un deceniu in care majoritatea Daciilor vechi au zilele numarate, ea are toata viata inainte. In viitor, vreau sa-i ofer o binemeritata reconditionare intrucat ea este si va fi o parte importanta din trecutul, prezentul si viitorul meu.”

ali