Povestea Daciei mele – Cristinica

Dragos Manea a spus povestea Cristinicai, o Dacia 1310, in cadrul Intalnirii Nationale Dacia Clasic, care a avut loc la Brasov, pe 9 mai 2015. 

Povestea a fost premiata de Allianz-Tiriac, sponsorul Retromobil Club Romania.

foiu

Dragos o considera pe Cristinica un membru al familiei, pentru ca este alaturi de el si de ai lui de aproape 28 de ani, de cand avea doar 7km la bord. Este masina in care a copilarit si la care lucreaza mult pentru a o pastra in cea mai buna forma. Cristinica l-a rasplatit purtandu-l, de doua ori, prin toata Europa.

“Este greu pentru mine sa ierarhizez amintirile care ma leaga de Cristinica: incepand cu drumurile la Eforie Nord din anii ’80-’90, cand plecam dimineata pe al 5:00 si ai mei ma lasau sa dorm pe bancheta din spate pana cand incepea soarele sa bata prin luneta si ma trezea din somn, continuand cu drumurile la Busteni, Brasov si Cheia, toamna, cand padurea isi schimba verdele cu pastelul frunzelor ruginii, si ajungand in vremurile prezente cand am facut turul Europei de doua ori cu ea.

foiu1

Toate aceste povesti imi aduc cate un zambet pe buze de fiecare data cand ma urc la volanul ei, dar cred ca cel mai mult zambesc cand imi amintesc de excursiile din 2009 pana la Copenhaga si din 2012 pana la La Chatre – Oslo – Stockholm.

Aveam un sentiment de mandrie nationala de fiecare data cand opream pe undeva si se adunau oameni din Germania, Franta, Danemarca, Suedia si Norvegia sa imi admire masina si nu le venea sa creada ca are peste 20 de ani. Si mai ales de unde am venit cu ea si pana unde doream sa ajung.

Acelea au fost momente cu adevarat minunate pe care as dori sa le mai traiesc inca o data!”

 foiu3

Povestea lui Dragos a aparut, in august 2014, si pe www.stirileprotv.ro.

ali