Polonezii, mari iubitori de Dacii. Parada internationala la Satu Mare

Weekend memorabil la Satu Mare, unde s-au strans mai multi colectionari de Dacii istorice din tara si din strainatate. Au venit dacioti din Ucraina, Belarus si Polonia, mandri de “suticile” lor sau de automobilele 1300 construite in anii 1970, in tara noastra. Pasionatii au organizat si o defilare prin oras, pentru ca masinile lor sa poata fi admirate de toata lumea.

Mare succes au avut polonezii din Cracovia, iar unii dintre ei au invatat chiar cuvinte romanesti in multele excursii facute in tara noastra. Este si cazul presedintelui clubului Drum Bun din Polonia, care are trei Dacii, iar cu una dintre ele a venit pe roti pentru evenimentul de la Satu Mare.

dacia poloneza ro

De evenimentul maramuresean s-a ocupat presedintele clubului Drum Bun Satu Mare, George Negrea. El are o Dacia 1300 din 1976 cu vopsea originala

In Cracovia exista clubul Drum Bun format din cativa polonezi iubitori de Romania, de masinile romaneşti, de tot ce inseamna cultura romanească, mancarea romanească. Toti locuiesc pe o stradă, acolo ai impresia ca esti in Romania, in curte vezi Dacia, in case este muzica romaneasca, tablouri cu cantaretii si politicienii romani. Numai dupa numere iti dai seama ca esti in Polonia“, spune el.

Mai multe despre evenimentul de la Satu Mare puteti citi pe portalsm.ro

dacia2